"Het

gaat mij niet alleen om het maken van een "mooi" schilderij

- het "verhaal erachter" maakt mijn kunst pas echt compleet......"

Boom Oud Schilderij StephArts Stephanie van der Beek

De boom

als symbool voor hoe ik naar het leven kijk

Kunst is subjectief en echt een kwestie van smaak. Belangrijker dan wat je ziet, is de vraag wat het kunstwerk met je doet en welke emotie het bij je oproept.  De natuur en dan vooral de boom staat voor mij symbool voor een aantal belangrijke levenslessen:

Een boom van formaat en met een hoge leeftijd heeft een schors, gekenmerkt  door diverse weersomstandigheden en uitspattingen van de natuur.  Ondanks vorst, wind, regen, warmte en andere omstandigheden, straalt een boom weerbaarheid en kracht uit. Bloesemtakken lijken soms de winter niet te overleven, maar toch, elk jaar tijdens de lente zorgt de zon er weer voor dat er nieuw leven ontstaat uit deze kale takken. Prachtig om te zien hoe het leven zich een weg baant door de soms nog kille nachten en hoe vastberaden een tak lijkt om tot bloei te komen.

Voor mij is dit een afspiegeling van de menselijke ervaringen in mijn eigen leven.

"Onze levensweg is getekend door omstandigheden die wij niet allemaal onder controle hebben."

Maar de vraag is hoe je tegen deze omstandigheden aankijkt en wat je ermee doet! Ook wij mensen kunnen rotsvast in het leven staan en ons niet laten verslaan door “het slechte weer” dat op ons pad komt. Ondanks tegenwind, kunnen wij weer opbloeien en vastberaden  zijn om de volgende lente weer te stralen als nooit tevoren.

Dit onderwerp en deze motivaties doen iets met mij, omdat ik zelf tijden in mijn leven had waar de omstandigheden lastig waren. Maar het accepteren van de omstandigheden en het zoeken van het juiste pad, is voor mij een belangrijke levensles. Met deze toelichting op mijn vorm van kunst, zal je er wellicht heel anders naar kijken. Kunst is niet alleen maar bedoeld om mooi te zijn, kunst heeft een boodschap en de vraag is of je als kijker de boodschap kunt zien en er door geraakt wordt.

Logo Kwast StephArts kunstenaar Stephanie van der Beek

Vind

je het lastig je voor te stellen hoe een schilderij in een woonomgeving eruit ziet? Bekijk hier wat voorbeelden en laat je inspireren.

Elegantie en discipline

SCHILDERIJEN GEINSPIREERD DOOR MIJN EIGEN DANSACHTERGROND

lEES MEER

"DETAIL VAN EEN KUNSTWERK."

Alcohol Inkt Art

symbool voor KRACHT EN ENERGIE

Toen ik voor het eerst in aanraking kwam met de techniek Alcohol Inkt was ik gefascineerd door dit medium. Het kleurenspectrum en de intensiteit ervan spraken mij gelijk aan. Aan de ene kant kan het eruit zien als waterverf - zacht en doorschijnend en aan de andere kant is dit medium "een explosie" aan pigmenten en intensiteit. Wow, ik zal en moest deze techniek onder de knie krijgen. In Nederland is deze manier van kunst vrij onbekend en het was dus ook flink zoeken naar informatie hoe het in zijn werk gaat. De meest bijzondere middelen moest ik aanschaffen en veel was uitsluitend in het buitenland te koop. Er volgde een fase van veel investeren en experimenten, het geheel duurde veel langer duurde dan ik dacht. Dit medium doet namelijk geheel zelf wat het wil en nooit wat jij in je hoofd had. Je voegt druppels alcohol inkt toe op je papier of canvas en verdunt het met alcohol of "blending solution". Vervolgens moet je binnen seconden middels een airbrush of föhn het medium verspreiden.

"loopt de verf niet zo als je wilt, kan je het middels nieuwe alcohol "reactiveren", maar geheel weg halen kan niet."

Pas echt mooi wordt het als de verf door elkaar loopt en zich mengt, en je metallic kleuren toegevoegd. Deze hebben de eigenschap dat ze zich verzamelen aan de randen en prachtige lijnen maken. Wat nieuw voor mij was, was het feit dat ik los moest laten wat ik dacht te willen schilderen. Gaandeweg moet je kijken waar het op lijkt en moet je met elke druppel weer opnieuw beslissen of het de juiste kant voor je opgaat. "Loslaten" en "geduld" is hier het grote toverwoord en dat zijn nu twee disciplines waar ik nog oefening nodig heb.

"afgewerkt met epoxy"

Om

deze techniek echt goed onder de knie te krijgen heb ik een wekenlange training van een bekende alcohol inkt

kunstenares uit Australië gevolgd. Ontzettend boeiend en leerzaam en dat was zeker niet de laatste cursus om mijn kennis met dit medium uit te breiden.

Handige links

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland