Epoxy schilderij StephArts bloemen geel orange

Blog:

UNIEKE FOTOSHOOT EPOXY SCHILDERIJEN

Kunst kan zo veel meer zijn dan iets moois om tegenaan te kijken. Met kunst kan je verhalen vertellen, mensen aan het denken zetten en verbindingen tussen mensen realiseren.

Op 4 november heeft een grote brand de Lieve-Vrouw-Geboortekerk van Hoogmade volledig verwoest. De kerk staat sindsdien zonder kerktoren en dak volledig uitgebrand te wachten tot ze gerenoveerd wordt. Op 22 juni 2021 hebben fotografe Roos Jansen van ‘Lichtgevoelig’ en ikzelf een fotoshoot gehouden om een verhaal te vertellen.

StephArts-Fotoshoot Epoxy schilderijen Lieve Vrouwen Geboortekerk Hoogmade

HET VERHAAL VAN MIJN EPOXY SCHILDERIJEN

Epoxy schilderij bloemen oker goud

Wat is nu de verbindende factor tussen de kerk en mijn epoxy schilderijen? Mijn schilderijen staan symbool voor “energie en kracht” en in de omgeving van de uitgebrande kerk is het verhaal nog sprekender.

De kerk staat voor mij symbool voor het menselijke leven. Dingen gebeuren in het leven, neem als voorbeeld de brand in de kerk, waar wij geen invloed op hebben. Sommige dingen overkomen je gewoon, zoals een ziekte, verlies van een dierbare, verwoesting van iets etc. Het feit dat het gebeurt kan je vaak niet veranderen. Wel de manier hoe je ermee omgaat. Je kunt je neerleggen bij dingen, maar je kunt er ook met bakken van “energie en kracht” op in gaan. En dat is precies waar mijn epoxy schilderijen voor staan. Mijn schilderijen zijn heel vrolijk, hebben heel intensieve kleuren en zijn door de epoxy erop glanzend mooi met een vleugje van goud.

Ronde drieluik epoxy schilderij

leven

LITTEKENS ZIJN ONDERDEEL VAN ONS

De kerk daartegenover toont sporen van de brand, zwarte muren, afgebrande banken en een ontbrekend dak. Zelfs als de kerk gerenoveerd wordt, hoop ik dat niet alle sporen uitgewist worden. Want juist deze sporen zijn littekens van wat er gebeurd is en dat is onderdeel van onze geschiedenis en het meest belangrijke, het vormt wie wij zijn.

Ronde Epoxy schilderij bloemen zwart blauw

EPOXY SCHILDERIJEN ALS SYMBOOL VOOR JE EIGEN LEVENSPAD

Epoxy schilderij bloemen goud

Zelf heb ik ook al de nodige “dingen op mijn pad gekregen” en heeft het mij vooral geleerd meer stil te staan en dingen op te zoeken die dus ‘kracht en energie’ geven. Als ik even herinnerd moet worden aan wat belangrijk is op het gebied van instelling, dan kijk ik naar mijn epoxy schilderijen en weet ik weer waar ze symbool voor staan.

Epoxy schilderij StephArts bloemen rood
Epoxy schilderij

In iets geloven is hierin essentieel en door met kracht en energie met de omstandigheden om te gaan, maakt het leven niet alleen makkelijker, maar ook rijker. Bij de fotoshoot is ook de opname van het plantje gemaakt, zoals hier afgebeeld. Ik was zelf ontroert door deze opname, omdat het zo mooi bij dit verhaal past. Het heeft veel indruk op mij gemaakt, hoe het vuur zo veel kapot heeft gemaakt en voor velen een veilige thuishaven heeft weggenomen. Zelf heb ik tijdens de shoot ook met mensen gesproken die na 1,5 jaar nog steeds tranen in hun ogen hadden over het feit dat hun de kerk is afgenomen. Maar nu, na zo veel tijd baant zich een plantje een weg naar boven. Een weg van leven is weer te zien en dat is precies waar ik in geloof. De kerk wordt trouwens weer herstelt en gaat binnenkort een nieuwe thuishaven worden voor veel mensen uit de omgeving.

PRACHTIGE DETAILS VAN DE KERK TIJDENS DE SHOOT

Ronde Epoxy schilderij maan

Tijdens de shoot ben ik prachtige details van de kerk tegengekomen en was ik gefascineerd hoe mooi mijn glanzende nieuwe epoxy schilderijen een mooi contrast vormen tot de oude kerk. Zoals in de volgende afbeeldingen bijvoorbeeld, de onderkant van een altaar met een afgebroken beeld ervoor, de kerkklok op de grond en een stenen bloem afgebrokkeld van het altaar.

epoxy schilderij bloemen
kerk Hoogmade
Epoxy schilderij bloemen oker goud
epoxy schilderij bloemen rood bruin goud
Epoxy schilderij oker bloemen
Epoxy schilderij StephArts bloemen geel orange

VRAGEN ROND DE AANKOOP VAN EEN EPOXY SCHILDERIJ

Wil je mijn schilderijen in het echt zien en een kijkje nemen in mijn creatieve wereld? Maak dan een afspraak in mijn atelier in Rijpwetering. Ben je op zoek naar een getalenteerd persoon met ervaring op het vlak van videoproductie en fotografie? Zoek dan Roos van ‘Lichtgevoelig’ op in Hoogmade. Twee lokale jonge, vrouwelijke ondernemer met passie voor wat ze doen.

Epoxy schilderij bloemen roze
Logo Kwast StephArts kunstenaar Stephanie van der Beek

Kijk hier voor mijn portfolio

EPOXY SCHILDERIJEN

Kijk hier voor mijn portfolio

RONDE SCHILDERIJEN

beleving

ZO WORDT JOUW AANKOOP VAN KUNST EEN

De kunstenares zelf bij jou in huis of op kantoor voor

> Test hangen van meerdere schilderijen

> Vakkundig en persoonlijk advies

> Gratis proefplaatsing van 2 weken en achteraf betalen

Bij StephArts koop je kunst met een verhaal, geïnspireerd door de positieve levensinstelling van krachtige en bijzondere mensen. Alleen maar unieke en handgemaakte kunst voor een woonruimte met een persoonlijke noot.

Get in touch

Portfolio

Bank: NL21RABO 0366 6394 04

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

StephArts, Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1, 2375AT Rijpwetering, NL

All Rights Reserved © Copyright 2022 Stephanie van der Beek

Geverifieerd door MonsterInsights