Blog:

serie Mini

schilderijen

Zeilboot Zeilboten Kunst Schilderij Acryl StephArts Stephanie van der Beek Bladgoud Mini schilderij

Mijn serie “mini-schilderijen” is geïnspireerd door de fijnheid die nodig is, om een kunstwerk op zo kleine schaal te maken. In tegenstelling tot grote kwasten, spetteren, smeren en grote grove lijnen zetten, is het schilderen van mijn “mini’s” heel fijn. In bijna elk mini-schilderij verwerk ik bladgoud. Dit vereist veel “Fingerspitzengefühl”, omdat het lastig werken is met het lichte bladgoudpapier. De onderwerpen van mijn mini’s zijn geïnspireerd door mijn liefde voor het water.

"Zeilend op het water ziet de wereld er heel anders uit en het kijken naar het water is zo enorm rustgevend."

Naast het thema zeilen schilder ik ook bloemen op mijn “mini-schilderijen”. De structuur van deze kunstwerken is met krakelee pasta opgezet, deze heeft de eigenschap dat tijdens de droging diepe, kloofachtige scheuren in de verf ontstaan. De diepte en de omvang van het scheurpatroon is afhankelijk van vele aspecten, zoals de aangebrachte laagdikte en de omgevingsfactoren tijdens het droogproces. Na droging is er een ondoorzichtige, matte laag met een absorberend oppervlak ontstaan, waarop ik dan weer andere lagen acrylverf en mediums toepas. Zo ontstaat elke keer een uniek schilderij met veel “leven” erin.

Ik vind het waanzinnig mooi om de spiegelingen van de boten op het water te zien en elk jaar als ik op mijn vakantie op een zeilboot ben, maak ik talloze foto’s van boten die potentieel schilderobjecten worden.

Kunst Schilderij Acryl Crackle krakelee StephArts Stephanie van der Beek bloem bladgoud
Kunst Schilderij Acryl Crackle krakelee StephArts Stephanie van der Beek bloem bladgoud

Uitvergroting van krakelee effect

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland