Blog:

waarom ik de

natuur schilder

Kunst Schilderij Acryl StephArts Stephanie van der Beek Bloesem Blossom Lente buiten schilderen

Maar de vraag is hoe je tegen deze omstandigheden aankijkt en wat je ermee doet! Ook wij mensen kunnen rotsvast in het leven staan en ons niet laten verslaan door “het slechte weer” dat op ons pad komt. Ondanks tegenwind, kunnen wij weer opbloeien en vastberaden  zijn om de volgende lente weer te stralen als nooit tevoren.

Dit onderwerp en deze motivaties doen iets met mij, omdat ik zelf tijden in mijn leven had waar de omstandigheden lastig waren. Maar het accepteren van de omstandigheden en het zoeken van het juiste pad, is voor mij een belangrijke levensles.

Met deze toelichting op mijn vorm van kunst, zal je er wellicht heel anders naar kijken. Kunst is niet alleen maar bedoeld om mooi te zijn, kunst heeft een boodschap en de vraag is of je als kijker de boodschap kunt zien en er door geraakt wordt.

Kunst is subjectief en echt een kwestie van smaak. Belangrijker dan wat je ziet, is de vraag wat het kunstwerk met je doet en welke emotie het bij je oproept.  De natuur en dan vooral de boom staat voor mij symbool voor een aantal belangrijke levenslessen:

Een boom van formaat en met een hoge leeftijd heeft een schors, gekenmerkt  door diverse weersomstandigheden en uitspattingen van de natuur.  Ondanks vorst, wind, regen, warmte en andere omstandigheden, straalt een boom weerbaarheid en kracht uit. Bloesemtakken lijken soms de winter niet te overleven, maar toch, elk jaar tijdens de lente zorgt de zon er weer voor dat er nieuw leven ontstaat uit deze kale takken. Prachtig om te zien hoe het leven zich een weg baant door de soms nog kille nachten en hoe vastberaden een tak lijkt om tot bloei te komen.

Voor mij is dit een afspiegeling van de menselijke ervaringen in mijn eigen leven.

"ONS LEVENSWEG IS GETEKEND DOOR OMSTANDIGHEDEN DIE WIJ NIET ALLEMAAL ONDER CONTROLE HEBBEN."

Kunst Schilderij Acryl StephArts Stephanie van der Beek Bloesem Blossom Lente buiten schilderen
Kunst Schilderij Acryl StephArts Stephanie van der Beek Bloesem Blossom Lente

Dit schilderij is momenteel geëxposeerd in het Kasteel Oud Poelgeest in Warmond en staat te koop voor 1.499 eur. Het schilderij heeft een ophangsysteem en word door mij in heel Nederland geleverd.

BLOESEM XXL SCHILDERIJ: 200X140CM

1.499 EUR

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland