Mijn motivatie

Kunst Art Schilderij Abstract Figuratief StephArts Stephanie van der Beek

van het schilderen van vrouwlijke lijfen

De soort vrouwen die ik schilder zijn bijna altijd danseressen in elegante jurken. Het vrouwelijke lijf weerspiegelt voor mij elegantie en schoonheid. Na jarenlang zelf intensief gedanst te hebben kijk ik bij een dansvoorstelling heel anders naar de bewegingen dan iemand zonder dansachtergrond.

Kunst Art Schilderij Abstract Figuratief StephArts Stephanie van der Beek

"IK HEB VEEL RESPECT VOOR DE ONEINDIGE DISCIPLINE DIE NODIG IS OM JE LICHAAm ZO IN TE ZETTEN, ZODAT ER GRACIEUZE BEWEGINGEN UIT KOMEN."

Het resultaat - of de dans mooi is of niet - is net als kunst heel subjectief. De smaken verschillen en ieder vindt een andere stijl mooi. Maar de weg die je als danser moet bewandelen om op hoog niveau te dansen is hard. Naast talent moet je naar mijn mening gedreven zijn door pure passie en een ijzersterke wil hebben om tot perfectie te komen.

Dat ben ik met 8 jaar - het begin van mijn liefde voor dans.

Een vrouw die danst heeft vaak een lichaam dat slank, gespierd en uiterst elegant is door de houding. Het abstracte in mijn schilderijen erbij maakt dat je zelf kan beoordelen hoe de vrouw er in detail uitziet.

De kleuren en de materialen die gebruikt zijn, zijn een belangrijk onderdeel van het kunstwerk. Tin kleuren, structuurpasta, zand, koper, roesteffect, glaceren, krakelee.....al deze toegepaste technieken maken het kunstwerk pas echt compleet.

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland