Blog:

mijn atelier

in Rijpwetering

In mijn atelier en galerie in Rijpwetering (regio Leiden) ben jij van harte welkom om langs te komen om mijn schilderijen en kunst accessoires te komen bekijken. Ik exposeer mijn schilderijen met regelmaat op verschillende locaties in Nederland en tegelijkertijd zijn er ook vele kunstwerken in mijn eigen atelier aanwezig. Mijn portfolio is samengestelt uit unieke en exklusive schilderijen uit alcohol inkt en epoxy (liquid gloss). Ook ronde en ovale schilderijen kan je bij mij vinden zoals hexagons en organische kunstwerken.

In mijn atelier kan jij ook een kijkje achter de schermen nemen om te zien welke technieken ik op mijn schilderijen toepas en met welke materialen ik werk. Het is mijn dagelijkse werkruimte en er word elke dag volop gewerkt aan nieuwe schilderijen en andere kunstvormen. Ook geef ik graag toelichting op mijn motivatie over mijn kunst. Want een uitleg over waarom ik iets schilder en wat ik er persoonlijk in zie kan de aankoop tot een beleving maken.

TOEGEPASTE TECHNIEKEN SCHILDERIJEN

CREATIEF DENKPROCES BIJ HET SCHILDEREN

Als kunstenaar is het van groot belang dat je creatieve denkproces niet geblokkeerd wordt. Schilderen voor één of twee uur werkt voor mij niet. Het beste gaat het als ik de hele dag voor mezelf heb, zonder verplichtingen en dus ook geen tijdsdruk. Ik ga het liefst vroeg in de ochtend mijn atelier in met twee voor mij essentiële ingrediënten:

muziek en tijd

Terwijl ik in mijn “normale leven” van structuur en orde hou, moet het in mijn atelier precies anders zijn. Er moet chaos heersen, ik schilder aan 2-6 werken tegelijkertijd, variërend van hele grote schilderijen tot hele kleine. Spetteren, gieten, smeren, schuren, druppelen….het mag allemaal; hoe meer hoe beter! Hoe meer attributen er bij het schilderen dus ook voor mij liggen, op hoe meer ideeën ik kom. Ik moet het zien, ruiken en voelen, dit in combinatie met een muziekje erbij, zorgt ervoor dat het creatieve denkproces op gang komt. Lukt dat altijd? Nee zeker niet, maar gelukkig zijn er voldoende klusjes bij het maken van kunst die geen “topdagen van creativiteit” nodig hebben…:-).

INSPIRATIEBRON: MIJN ATELIER

Mensen vragen mij vaak waar ik mijn inspiratie vandaan haal. Dat is een goede vraag. Er zijn een aantal basis dingen en mijn atelier speelt hier een essentiële rol. In de 20 jaar die ik al schilder heb ik meestal een eigen ruimte gehad waar ik kon schilderen. Maar in 2020 heb ik dit tot een nieuw 'level' getild. Mijn atelier heeft gedurende de Corona periode een complete make-over ondergaan en dat allemaal door mijn man en mijzelf. Om voldoende daglicht te creëren, hebben wij een 3m breed raam in mijn atelier geplaatst en hebben wij de muren fatsoenlijk geïsoleerd en de tot nu toe bruine muren en plafond stralend wit gemaakt. Een nieuwe vloer erin en heel belangrijk, goede galerieverlichting. Licht is zowat het belangrijkste in een atelier en het maakt echt een waanzinnig verschil. We hebben een reuze-tafel getimmert en een droogrek gebouwd, waar schilderijen opgeborgen kunnen worden en veilig kunnen drogen. Al met al is het schitterend geworden en een heel fijne ruimte om de hele dag in te zijn. En dat is wat inspiratie bij mij oproept. Soms ben ik uren in mijn atelier en komt er geen kwast aan te pas. Maar de ontspannen sfeer, omringt door al mijn mooie materialen, muziek, tijd en de uitzicht op de natuur maakt mijn atelier tot inspiratiebron.

OPENINGSTIJDEN ATELIER EN GALERIE

Ik heb wisselende openingstijden en mijn bord op straat geeft aan of ik open ben of niet. Wil je zeker zijn dat je mij niet mist? Neem dan van tevoren even telefonisch contact met mij op via 0618783694. Vind je het leuk om te zien waar ik mee bezig ben? Volg mij dan op Facebook, Instagram en/of Youtube.

Kunstatelier en galerie StephArts Rijpwetering

Follow me

Wil je op de hoogte blijven van mijn aankomende exposities en evenementen net zoals nieuwste werken en technieken? Volg me dan op social media.

Get in touch

Bank: NL21RABO 0366 6394 04

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

StephArts, Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1, 2375AT Rijpwetering, NL

All Rights Reserved © Copyright 2022 Stephanie van der Beek