Blog:

BLOESEM SCHILDERIJEN

Ik ben gek op bloesem schilderijen op canvas. Ik schilder de bloesemboom met acryl verf op stevige 3D canvas doeken, waarbij je uitsluitend een uitsnede van de bloesem oftewel bloemen ziet. In feite zijn het bloesem takken - abstract en speels die meewaaien in de wind.

Ik heb de afgelopen 20 jaar ontelbare schilderijen met bloemen op canvas geschilderd en door de jaren heen heb ik voor mijzelf een aantal belangrijke aspecten vastgesteld waarmee ik rekening hou als ik een nieuwe bloesem schilderij opzet. Door rekening te houden met alle aspecten vormt het bloesem schilderij een harmonisch geheel wat een eye-catcher voor elke woonruimte is.

MIJN MOTIVATIE VOOR BLOESEM SCHILDERIJEN

Bloesembomen symboliseren voor mij iets heel belangrijks en dat is de reden waarom ik deze schitterende bomen al 20 jaar schilder.

De bloesem boom ziet in de winter eruit alsof er weinig leven in zit en zijn schoonheid is geheel niet zichtbaar. Met de eerste warmte van de lente ontpoppen zich de kale takken met een ongekende energie tot een prachtige boom. Het is niet de schoonheid die mij zo fascineert, maar meer de enorme kracht en energie waarmee uit de kale takken een prachtig geheel ontstaat. Deze energie en kracht hebben wij mensen ook en hiermee ook de mogelijkheid om uit koude en kille tijden weer sterker uit te komen.

BLOESEMTAKKEN OP HET SCHILDERIJ

Nadat ik de achtergrond met een dikke laag verf en gel medium heb opgezet, moet deze zeker twee dagen drogen voordat ik verder aan de achtergrond kan werken. In de volgende fase bouw ik schaduwpartijen op door transparant te werken en verdieping op te zoeken. Licht speelt hierbij een essentiële rol. Op het linker bloesem schilderij in de afbeelding, is een eerste opzet te zien, waarbij zich duidelijk de zon een weg baant door de bloesemtakken. Hier moeten straks dus ook de bladeren lichter zijn, omdat er het licht op valt.

Eerste opzet achtergrond bloesem schilderij

SUBTIELE DETAILS VAN MIJN BLOESEM SCHILDERIJEN

Bloesem schilderij StephArts detail uitlopende takken

Door de jaren heen heb ik mijn bloesem schilderijen zeer kritisch bekeken en geanalyseerd. Bij "Project Rembrandt" was gezegd dat je 90% moet kijken en 10% schilderen. Nou hier kom ik niet aan, maar hoe verder ik ben in het ontwikkelen van mijn schilderstijl, hoe meer kijk ik en analyseer ik wat mij bevalt en wat niet.

In de afbeelding rechts bijvoorbeeld, zie je de uiteinden van de bloesemtak. Deze moeten heel subtiel dun eindigen en logisch opgezet zijn, zodat het daadwerkelijk een boom kan vormen. De bloesemtakken mogen niet te dicht bij elkaar, maar ook zeker niet te symmetrisch zijn.

3 TIPS VOOR HET PERFECTE SCHILDERIJ MET BLOESEM

TIP 2 - AFWISSELING VAN DUNNE EN DIKKE VERF

TIP 1 - OPBOUW VAN DONKER NAAR LICHT

TIP 3 - METALLIC KLEUREN OP HET BLOESEM SCHILDERIJ

Om de illusie te wekken dat sommigen bladeren verder weg zijn dan andere, zet ik de bladeren en bloemen met dunne en dikke verf op. De verf wordt dan gemengd met gel medium om het effect te versterken. Sommige bloesem bladeren zet ik met zo'n dikke verf op dat het schilderij liggend moet drogen.

Voordat ik de uiteindelijke kleur van het bloesemblad op het schilderij zet, ga ik eerst een aantal donkere bladeren opzetten. Deze schilder ik gedeeltelijk weer over - hierdoor creëer ik diepte. Ik neem ook juist niet altijd realistische kleuren, zo hebben de bloesemtakken hieronder de kleur blauw en de donkere schaduwpartijen donkerbruin en blauw.

Ik ben gek op alle soorten metallic kleuren. Brons, goud, zilver, tin - ik vind dat deze kleuren iets speciaals toevoegen. Afhankelijk van waar je staat valt het licht op de metallic kleur en oogt het dus anders. Dat maakt het bloesem schilderij boeiend en speels.

Acryl schilderij bloesem op canvas

WIND DOOR HET BLOESEM SCHILDERIJ

Iets anders wat ik door de jaren heen geleerd heb, is dat ik ernaar kijk hoe de wind door de bloesemboom waait, oftewel - hoe staan de bladeren in verhouding met de wind. Komt een wind uit een bepaalde richting, dan zullen de grote bladeren in deze richting staan. Maar staan alle bladeren te veel in deze richting, dan wordt het saai. Het is dus belangrijk om de balans te vinden tussen afwisseling van kleine en grote bloemen bladeren en dat deze zowel in als ook tegen de windrichting in gaan.

In het bloesem schilderij rechts bijvoorbeeld, suggereert de achtergrond dat de wind tussen de takken van rechtsboven naar linksonder waait. De rechter kant van de bloesemtakken waait hierin mee. De linker kant alleen gedeeltelijk. Als je heel goed kijkt, zie je dat de tak in het midden bovenin het schilderij meebeweegt met de wind en hiermee ook de bladeren. Het is dus een kwestie van hoe ik de kwast hou bij het opzetten van de bladeren.

VRAGEN ROND DE AANKOOP VAN EEN BLOESEM SCHILDERIJ

Bloesem schilderij acryl op canvas

Ok, genoeg over de techniek die ik toepas. Het zou kunnen zijn dat jij mijn bloesem schilderijen op canvas mooi vindt. Het zou kunnen van niet - dat is erg persoonlijk en subjectief. Gelukkig zijn er zo veel mensen, zo veel meningen. Nu vind je wellicht een bloesem schilderij leuk, maar je zit met de volgenden vragen:

- waar je hem moet hangen?

- welke kleuren mooi staan bij jouw interieur?

- of het wel staat bij de rest van je inrichting?

- welke afmeting jij zou moeten hebben?

- of je het bloesem schilderij op proef mag laten hangen?

- hoe je contact met mij opneemt?

- of er replica's zijn van deze schilderijen?

- hoe een eventuele koop tot stand komt?

- etc

Meer info vind over het kiezen van kunst vind je ook in deze blog.

ELK BLOESEM SCHILDERIJ IS UNIEK EN HANDGESCHILDERD

Het kopen van een schilderij moet een beleving zijn. Een kunstwerk waar ik mijn ziel en zaligheid in heb gelegd en veel uren met veel nauwkeurigheid het meesterwerk heb opgebouwd, koop je vaak niet zomaar. Elk bloesem schilderij van mij is uiteraard uniek en handgeschilderd.

Bij mij werkt het zo dat ik eerst persoonlijk contact met mensen heb. Wie ben jij, hoe ziet jouw huis eruit, jouw inrichting, wat zijn jouw wensen en welk effect wil je bereiken met je aankoop. In veel gevallen sturen mensen mij een foto van de ruimte waar het bloesem schilderij moet komen te hangen. Dan ga ik middels fotomontage het bloesem schilderij erin zetten, zodat je een voorstelling hebt van hoe het eruit zou kunnen zien.

Als je een beetje in de buurt van Leiden woont dan kom ik ook graag naar jou toe en neem ik een aantal schilderijen mee. Dan kan ik live in de woonruimte verschillende schilderijen hangen, zodat jij een geheel realistisch beeld hebt. Alternatief kan je ook altijd naar mijn atelier in Rijpwetering komen.

Schilderij bloesem acryl op canvas boven bank

EEN BLOESEM SCHILDERIJ OP PROEF HANGEN

Bloesem schilderij acryl op canvas

Ben je nog steeds aan het twijfelen, dan kan je ook een bloesem schilderij op proef laten hangen. Gedurende 1-2 weken kan jij in alle rust naar het bloesem schilderij in jouw woonruimte kijken en beslissen of mijn bloesem schilderij jouw nieuwste "beleving aankoop" wordt.

Wil je een schilderij op maat laten maken? Ook dat kan. Neem zonder verplichting contact met mij op.

Logo Kwast StephArts kunstenaar Stephanie van der Beek

BIJ DE KUNSTENAAR DIRECT KOPEN

"Het voordeel om bij een kleinschalige en lokale kunstenaar zoals mijZELF te kopen is dat je dit soort advies er gratis bij krijgt en is het kopen van een schilderij een echte “beleving”.

Gratis

ADVIESGESPREK

Ben je geïnteresseerd in één van mijn schilderijen? Heb je advies nodig over wat er bij jouw inrichting past?

Vaak kom ik zonder verplichting met een aantal schilderijen bij de klant langs om te kijken hoe het schilderij thuis in de woonomgeving staat. Kan dit niet, dan stuurt de klant vaak een foto van de desbetreffende woonruimte waar het schilderij moet komen te hangen en maak ik een fotomontage. Ik geef persoonlijk advies op maat, zodat de aankoop van een schilderij een beleving wordt.

Bel mij gerust op

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland