Blog:

AlCocol Inkt Kunst

Ik ben een nieuwe techniek aan het leren en aan het experimenteren met “Alcohol inkt”. Wat een gaaf medium! Alcohol Inkt is een inkt, zoals de naam al zegt op basis van alcohol. De inkt bestaat in honderden kleuren. De inkt breng je aan door middel van een applicator tool en verdeel je op synthetisch papier middels een „blending solution“ of pure alcohol. Je verdeelt de inkt en het alcoholmengsel erna dan met een air brush of haardroger. Ik vind het zo onwijs leuk hiermee te werken, super leuk om te doen en de effecten zijn zo bijzonder.

Het kunstwerk wordt afgewerkt met Epoxy, passe-partout en uiteraard een hoogwaardige lijst.

Het werken met epoxy moest ik ook even leren en dit viel niet mee. Epoxy is een uitzonderlijk harde en taaie chemische hars. Het ontstaat uit een chemische reactie tussen de 2 componenten en dat kan vrijwel meteen ook mis gaan. Ik heb een aantal kunstwerken vernielt maar de aanhouder wint en nu heb ik het onder de knie.

Abstracte Alcohol inkt schilderij met epoxy
Alcohol inkt kunstwerk schilderij

Expositie van alcohol inkt kunst bij sta-art galerie in alphen aan de rijn tot 07.08.2020.

Voor het eerst maak ik nu ook abstracte kunst wat een vrije geest bevordert, tijd en rust. Om mijn vrije geest te inspireren en mijn vaardigheden met deze techniek te verbeteren volg ik op dit moment een online cursus van Ange Miller uit Australië. Ontzettend leuk om te doen en heel leerzaam.

Ben je nieuwsgierig naar meer van dit soort kunst? Hou mijn social media kanalen dan goed in de gaten want er zijn heel veel kunstwerken "in de maak" en worden binnenkort te koop gezet.

Kunst in opdracht?

Heb je wensen wat betreft speciale afmetingen en kleuren? Ik maak ook graag een kunstwerk op maat voor je. Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken wij de opties.

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland