Blog:

AlCoHol Inkt KUNST

Zo’n 3 jaar geleden ontdekte ik het medium “Alcohol inkt” en ontwikkelde ik een unieke en vrijwel onbekende techniek. Alcohol Inkt is een inkt, zoals de naam al zegt op basis van alcohol. De inkt bestaat in honderden kleuren. De inkt breng je aan door middel van een applicator tool en verdeel je op synthetisch papier middels een „blending solution“ of pure alcohol. De inkt moet namelijk "geactiveerd" worden door het toevoegen van 96% alcohol. Ik verdeel de inkt en het alcoholmengsel met een haardroger of airbrush en bouw het kunstwerk zo laag voor laag op. Omdat de inkt binnen seconden droogt moet er met een bepaalde snelheid en dus ook energie gewerkt worden.

Na het zorgvuldige impregneer proces wordt het kunstwerk bevestigd op dibond en professioneel afgewerkt met hoogwaardige epoxy. De epoxy lagen creëren ongeëvenaarde diepte en de illusie van een “wet-look”. Op sommige schilderijen is een metalen vlinder in de epoxy gegoten, die een 3D-effect creëert. Afhankelijk van de lichtinval op het schilderij schittert het verwerkte goud in haar schilderijen verschillend. Dit zorgt voor een speels en heel fascinerend effect en maakt dat je een eye-catcher schilderij in huis haalt.

Alcohol inkt schilderijen
Alcohol inkt kunstwerk schilderij

Ben je nieuwsgierig naar meer van dit soort kunst? Hou mijn social media kanalen dan goed in de gaten want er zijn heel veel kunstwerken "in de maak" en worden binnenkort te koop gezet.

Heb je wensen wat betreft speciale afmetingen en kleuren? Ik maak ook graag een kunstwerk op maat voor je. Neem vrijblijvend contact met mij op en dan bespreken wij de opties.

Kunst in opdracht?

Kijk hier voor mijn portfolio

Kijk hier voor mijn portfolio

RONDE EPOXY SCHILDERIJEN

EPOXY SCHILDERIJEN

Get

touch

in

Rekeningnummer:

NL86RABO 0112099564 tnv SC Maxein

KvK-nummer: 76940063

BTW-id: NL003126395B84

Stephanie van der Beek

Hoogmadeseweg 1

2375AT Rijpwetering

Nederland